SultanPapagani.Net Sohbet - Hoşgeldiniz Sevgili

Ana Sayfa

Amacımız

Duyurular

Bilgi Bankası

Kitap

Eczane

Ayın Fotosu

SSS

YAKINDA

YAKINDA

YAKINDA

Bize Ulaşın

Biz Kimiz?

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Bakım
 SultanPapagani.net | Yardım | Bakım
Mesaj icon Konu: Sultan Papağanı Genel Bilgiler [Soru] Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
PuFFeR
Geçici Üye
Geçici Üye
Simge

Gönderilenler: 7

Alıntı PuFFeR Cevaplabullet Konu: Sultan Papağanı Genel Bilgiler [Soru]
    Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2010 Saat 19:42
Merhaba Arkadaşlar. Hayırlısıyla aranıza yeni katıldım. Daha sultan papağanı alamadım ama almadan önce bir kaç araştırma ve bilgi sahibi olmak istedim. Oyüzden ilk önce kendimi tanıtmak istiyorum.

Adım Barış çocukluğumdan beri hayvanlarla iç içe yaşadım ve türlü türlü değişik hayvanlar besledim. Bunların içine Baykuş, Martı,İguana... gibi değişik hayvanlarda var ama çoğu ne şanstır ki onlar beni buluyor.

Şuanda ise kanarya  besliyorum 13 tane kanaryam var. Resimlerinide ekliyecem. Fakat asıl sormak istediğim bir kaç soru var onlara geçmek istiyorum.

Uzun yıllar kanarya ve muhabbet kuşu besledim ama papağan besleyemedim oyüzden bilgi edinmek amacıyla soruyorum.

Çift olarak almayı düşünüyorum. Pearl veya Normal Grey düşünüyorum.
Sormak istediğim mesela kanaryada 2 farklı türden kanaryanın yavrularını Erkek yavruyla Anneyi veya Dişi yavruyla Babayı eşe vurduğunuz zaman genetik olarak hiç bir bozukluk olmuyor hayvanda. Sadece yarışmalara katılamıyor. Peki Sultan papağanında da bu olay aynımı yoksa farklımı.
  Yani beni 1 çift 2 farklı tür sultan aldığımda yavrularla anneleri eşe vurduğum zaman genetik bozukluklar görülür mü?

IP
ibiş
Başkan
Başkan
Simge

Gönderilenler: 3785

Alıntı ibiş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2010 Saat 20:11
Onay isteyen sultanlarımız bölümüne açtığnız için sorularınız görünmemiş maalesef.

Ahmet Kaleli                  

İBİŞ (pearl dişi-şendul)
IP
AfacaN
Özel Üye
Özel Üye
Simge

Gönderilenler: 2915

Alıntı AfacaN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2010 Saat 01:43
Yavruların anneyle çifleşeceğini düşünmüyorum.Zaten baba Sultan ile anne eştir.Tek eşli canlı oldukları için bu durum gerçeklemez.
(sorunuzu anladığım kadarıyla cevabı bu)
IP
PuFFeR
Geçici Üye
Geçici Üye
Simge

Alıntı PuFFeR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Eylül-2010 Saat 21:33
Teşekkürler AfacaN biraz araştırma yapmıştım. Sultanların Eşe alışma süreleri uzun olduğu için bu durum gerçekleşmez evet. Peki aynı sezon  Yavruların eşleşmesi oluyormu? veya farklı sezon yavruların.
IP
ibiş
Başkan
Başkan
Simge

Gönderilenler: 3785

Alıntı ibiş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2010 Saat 00:28
Aynı anne babadan olan yavrular beraber büyüseler de kardeş kavramı olmayacaktır, birbirleriyle eşleşebilirler.Aynı kuluçkadan olmaları şart değil.

Ahmet Kaleli                  

İBİŞ (pearl dişi-şendul)
IP
kanaryaci
Geçici Üye
Geçici Üye
Simge

Gönderilenler: 33

Alıntı kanaryaci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2010 Saat 01:59
Orjinalini yazan: ibiş

Aynı anne babadan olan yavrular beraber büyüseler de kardeş kavramı olmayacaktır, birbirleriyle eşleşebilirler.
Nası Yani:S kardeşleri birbiriyle ciftleştirebilirmiyiz sakıncası yokmu???:S Shocked Tabiki eşleşirler ama buna musade etmek ne derece dogruki.
mahmut.
IP
dursun
Özel Üye
Özel Üye
Simge

Gönderilenler: 2354

Alıntı dursun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2010 Saat 02:20
Orjinalini yazan: kanaryaci

Orjinalini yazan: ibiş

Aynı anne babadan olan yavrular beraber büyüseler de kardeş kavramı olmayacaktır, birbirleriyle eşleşebilirler.

Nası Yani:S kardeşleri birbiriyle ciftleştirebilirmiyiz sakıncası yokmu???:S Shocked Tabiki eşleşirler ama buna musade etmek ne derece dogruki.

Dikkat ettiyseniz Ahmet abi çiftleştirebilirsiniz dememiş eşleşebilirler demiş. Bence etik olarak doğru olmayan bişey. Eşleşmelerine müsade etmemek gerekir.

Dursun Gürkan / 23 / İstanbul - Bağcılar

Çiko - Pearl / Dişi
Çakıl - Cinnamon / Erkek

Beyaz - Albino / Dişi

Duman - Timneh Jako
IP
PuFFeR
Geçici Üye
Geçici Üye
Simge

Alıntı PuFFeR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 01:06
Eğer genetik bozukluklar olmuyorsa bi sorun yok. Benim öğrenmek istediğim bu genetik bozukluklar oluyormu?  Kanaryada hiç bir şekilde bozukluk olmuyor. Oyüzden kanaryalarda eşleşebiliyorlar. Ama sultandada bozukluk oluyormu onu bilmek istiyorum.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide