|
|
Aktif Konular Üye Listesi Arama |
| Bakım | |
Konu: Sultan Papağanı Genel Bilgiler [Soru] |
|
| Yazar | Mesaj | |
|
PuFFeR
Geçici Üye
|
![]() Konu: Sultan Papağanı Genel Bilgiler [Soru]Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2010 Saat 19:42 |
|
|
Merhaba Arkadaşlar. Hayırlısıyla aranıza yeni katıldım. Daha sultan papağanı alamadım ama almadan önce bir kaç araştırma ve bilgi sahibi olmak istedim. Oyüzden ilk önce kendimi tanıtmak istiyorum.
Adım Barış çocukluğumdan beri hayvanlarla iç içe yaşadım ve türlü türlü değişik hayvanlar besledim. Bunların içine Baykuş, Martı,İguana... gibi değişik hayvanlarda var ama çoğu ne şanstır ki onlar beni buluyor. Şuanda ise kanarya besliyorum 13 tane kanaryam var. Resimlerinide ekliyecem. Fakat asıl sormak istediğim bir kaç soru var onlara geçmek istiyorum. Uzun yıllar kanarya ve muhabbet kuşu besledim ama papağan besleyemedim oyüzden bilgi edinmek amacıyla soruyorum. Çift olarak almayı düşünüyorum. Pearl veya Normal Grey düşünüyorum. Sormak istediğim mesela kanaryada 2 farklı türden kanaryanın yavrularını Erkek yavruyla Anneyi veya Dişi yavruyla Babayı eşe vurduğunuz zaman genetik olarak hiç bir bozukluk olmuyor hayvanda. Sadece yarışmalara katılamıyor. Peki Sultan papağanında da bu olay aynımı yoksa farklımı. Yani beni 1 çift 2 farklı tür sultan aldığımda yavrularla anneleri eşe vurduğum zaman genetik bozukluklar görülür mü? |
||
|
||
|
ibiş
Başkan
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 3785
|
![]() Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2010 Saat 20:11 |
|
|
Onay isteyen sultanlarımız bölümüne açtığnız için sorularınız görünmemiş maalesef.
|
||
|
Ahmet Kaleli İBİŞ (pearl dişi-şendul) |
||
|
||
|
AfacaN
Özel Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2010 Saat 01:43 |
|
|
Yavruların anneyle çifleşeceğini düşünmüyorum.Zaten baba Sultan ile anne eştir.Tek eşli canlı oldukları için bu durum gerçeklemez.
(sorunuzu anladığım kadarıyla cevabı bu) |
||
|
||
|
PuFFeR
Geçici Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 06-Eylül-2010 Saat 21:33 |
|
|
Teşekkürler AfacaN biraz araştırma yapmıştım. Sultanların Eşe alışma süreleri uzun olduğu için bu durum gerçekleşmez evet. Peki aynı sezon Yavruların eşleşmesi oluyormu? veya farklı sezon yavruların.
|
||
|
||
|
ibiş
Başkan
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 3785
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2010 Saat 00:28 |
|
|
Aynı anne babadan olan yavrular beraber büyüseler de kardeş kavramı olmayacaktır, birbirleriyle eşleşebilirler.Aynı kuluçkadan olmaları şart değil.
|
||
|
Ahmet Kaleli İBİŞ (pearl dişi-şendul) |
||
|
||
|
kanaryaci
Geçici Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2010 Saat 01:59 |
|
|
||
|
mahmut.
|
||
|
||
|
dursun
Özel Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2010 Saat 02:20 |
|
Dikkat ettiyseniz Ahmet abi çiftleştirebilirsiniz dememiş eşleşebilirler demiş. Bence etik olarak doğru olmayan bişey. Eşleşmelerine müsade etmemek gerekir. |
||
|
||
|
PuFFeR
Geçici Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 01:06 |
|
|
Eğer genetik bozukluklar olmuyorsa bi sorun yok. Benim öğrenmek istediğim bu genetik bozukluklar oluyormu? Kanaryada hiç bir şekilde bozukluk olmuyor. Oyüzden kanaryalarda eşleşebiliyorlar. Ama sultandada bozukluk oluyormu onu bilmek istiyorum.
|
||
|
||
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|